Sustainable Food

Zero-acreage Farm

New practices for a changing climate

Salt tolerant agriculture

We proudly present

Urban Salt Farming

Tijd voor verandering

Rooftop Gardening

Sinds een aantal jaar spant de EU zich in kustlanden waaronder Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Nederland in om zoutresistente kruiden en groenten wereldwijd aan de man te brengen – en om ze überhaupt bekend te maken. De wereldwijde klimaatverandering leidt, onder andere, tot verzilting. Kustplanten en planten die gekweekt worden in de kwelder kunnen veel beter tegen extreme weersomstandigheden zoals buitengewoon sterke regen en droogteperiodes dan conventionele gewassen.

Onder de extreme omstandigheden in de kwelderdaktuin gedijen buitengewone kwelderkruiden waaronder zeevenkel, oesterplant, monniksbaard, zoutmelde en zeekraal – en dat midden in de grote stad! Daar komt bij dat bloesemplanten zoals stalkruid, glaucium, zeealant en matthiola bijzonder bijenvriendelijk zijn. Een groot aantal van onze teeltgewassen, sommige koolsoorten en rucola bijvoorbeeld, stammen oorspronkelijk uit kustregio’s en komen daarom goed tot hun recht in de kweldertuin. Ook zijn er op het dak oersoorten van moderne akkerbouwgewassen te vinden. De eigenschappen die maakten dat onze voorouders de voorkeur gaven aan deze zouttolerante planten en kruiden, zijn eigenschappen die de planten ook erg interessant maken voor het hogere culinaire segment. De bladeren van strandkruiden zijn vaak vlezig, zacht en sappig en hebben een subtiel zilte noot. Naturopolis B.V. is een in Nederland gevestigd bedrijf dat onder de farm-to-table-beweging valt.

Salt Urban Farming
Beyond the horizon lies the secret to a new beginning

Open-Air Lab @ Pier

Farm-to-table

Duurzaamheid – niet alleen een belofte

Naar schatting van de Voedings- en Agrarische Organisatie van de Verenigde Naties (FAO) is op dit moment zo’n 33% van alle geïrrigeerde landbouwgrond ter wereld aan verzilting onderhevig. Er wordt verwacht dat dit percentage tot 2050 naar 50% zal stijgen. Over het algemeen neemt met de toenemende verzilting van de bodem en het water de bodemproductiviteit en de oogstopbrengst af, tot het punt waarop het land niet meer voor de productie van voedingsmiddelen gebruikt kan worden.

Upcomming

Events

9:00 AM Saturday - 4 April 2020

Unsere Salzwiesenkräuter AUF DEM BERLINER STAUDENMARKT

Unter den Eichen 5 - D-12203 Berlin, Samstag und Sonntag 9 — 18 Uhr

40 Days
80 Hours
22 Minutes
07 Seconds
View Details
Upcomming

Events

9:00 AM Sunday - 5 April 2020

Unsere Salzwiesenkräuter AUF DEM BERLINER STAUDENMARKT

Königin-Luise-Straße 6-8, D-14195 Berlin; Samstag und Sonntag 9 — 18 Uhr

25 Days
12 Hours
59 Minutes
56 Seconds
View Details
Upcomming

Events

10:00 AM Friday - 17 January 2020

INTERNATIONALE GRÜNE WOCHE 2020

17. bis 26. Januar 2020, Messe Berlin, D-14055 Berlin - Halle 22

80 Days
12 Hours
59 Minutes
56 Seconds
View Details
Reservation

Guided Tour

Date
Time
People
Name
Phone
Email
Open-Air Lab - Salt Urban Farming
Visitors Say

Review

IGM-AVATAR

“Un mundo propio que desafía el cambio climático. Esperanza!”

Maria Simmons ˗ Barcelona
IGM-AVATAR

“ Carlsson på taket ”

Hennie Petersson ˗ Uppsala
IGM-AVATAR

“ Das ist der Himmel über Berlin: toll was man alles machen kann...”

Anke Brinkmeier ˗ Friedrichshain
Discover

Naturopolis

Latest News

Press Room

Ein Stück Meer auf dem Dach
22 Januar 2020

Bedarf nach Bio Lebensmitteln kann nicht gedeckt werden

Unternehmer erzeugt Kräuter auf einem Berliner Dach - Bericht in der "Berliner Morgenpost"

Continue Reading
Farm-to-table - Dachbegrünung mit Nutzpflanzen
21 Januar 2020

Meeresdachgarten

"Die Waterkant von Lichterfelde" - Bericht im "Tagesspiegel"

Continue Reading
Ein Stück Meer auf dem Dach
25 August 2019

Berlin liegt am Meer

Salzwasser-Gemüse auf dem Fabrikdach - Report im "Berliner Kurier"

Continue Reading
Specials Sign up